هنر علم زندگی است . علمی که درخون تمام انسان ها جریان دارد ! هنر شاخه های زیادی دارد :
فیلم – انیمیشن – معماری – خوانندگی – عکاسی – نقاشی – خطاطی و ……
اینجا به دلیل محدودیت تعداد صفحات و جوهر کم خودکار نویسنده فقط به یکی از جذاب ترین بخش های هنر می پردازیم یعنی : انیمیشن
شاید فکر کنید ساخت انیمیشن بسیار راحت است ولی با دیدین دو مثال زیر این توهم وحشتناک
را از ذهنتان پاک می کنم :
ساخت BIG HERO 6 چهار سال طول کشید ساخت TOY STORY 3 سه سال طول کشید
خوب ، فکر کنم توهم این که بهترین انیمیشن سال را در یک هفته می سازند از ذهنتان پاک شد و میبینید که سازندگان این انیمیشن برای این که کارشان سر هم بندی نباشد و جایزه بگیرد سه یا چهار سال آن را برای جشنواره یا اسکار سر هم بندی نمی کنند و سال ها به راحتی از کاندید شدن می گذرند و برای بهتر شدن کارشان به سختی می کوشند !
نگران نباشید انیمیشن سازی اینقدر هم برای شما دشوار نیست ! اگر یک انیمیشن عالی یک شرکت را که حداقل هزار نفر در ساخت آن دخالت داشتند را میبینیم بدانیم که قرار نیست ما یک نفری آن را بسازیم ! در انیمیشن هایی که معرفی کردم هر نفر به طور میانگین دو تا سه روز برای کار وقت گذاشته است ولی ما چون اول کاریم باید یک انیمیشن سطح پایین تر با کار کمتری را در نظر بگیریم ! حالا میرسیم به این که چگونه انیمیشن بسازیم ؟
یک روز از یکی از دوستانم پرسیدم (( فکر میکنی چگونه انیمیشن می سازند )) گفت (( فقط با حقه و کلک و افکت !!!!! ))
این دقیقاً یک تفکر اشتباه از انیمیشن است ! انیمیشنی که قرار باشد توسط ما داشته باشد و بسیار راحت ساخته شود ، دو نوع دارد :
- Sell animation
- Stop motion
این دو نوع انیمیشن به شکل گسترده در جهان استفاده می شود ولی برای شمایی که اولین انیمیشنت است بهترین روش است!
(( انیمیشنی که به تازگی ساخته شدند و از استاپ موشن ((stop motion )) استفاده کردند انیمیشن زیبای غول های پاکتی (( box trolls )) است))
اگر حرف من را باور نمی کنید بعد از تیتراژ این انیمیشن
زیبا به آشکاری نشان داده شده که این انیمیشن طولانی
و با معنا فقط و فقط با استاپ موشن (( stop motion ))
ساخته شده است !!!!!
حالا روش کار را به شما آموزش می دهم تا یک انیمیشن بسزید !
روش کار :
- عکس برداری
- پشت سر هم نشان دادن عکس ها (( تدوین ))
- صدا گذاری
خوب ، حالا تک به تک این روش ها را در این دو راه راحت انیمیشن سازی آموزش می دهم :
در هر دو این روش ها باید اول کار به مقدار زیادی عکس برداری کرد !
نکته مهم (( چشم انسان وقتی عکس ها با سرعت ۲۴ عکس ((فریم)) در ثانیه پشت سر هم پخش شوند آن ها را فیلم می بیند و احساس نمی کند که این ها عکس پشت سر هم است و به این چیزی که انسان می بیند انیمیشن می گویند !؟! ))
حالا بیاییم و محاسبه ای انجام بدیم برای ساخت دو دقیقه انیمیشن به چند عکس نیاز مند هستیم ؟
اگر ما در ثانیه فقط ۲۰ عکس هم نمایش دهیم برای ۲ دقیقه یا همان ۱۲۰ ثانیه به ۲۴۰۰ یا همان ۲۰ ضرب در ۱۲۰ عکس نیاز مندیم حالا حساب کنید برای انیمیشن هایی مثل box trolls که ۱:۳۰ زمان آن ها است چند عکس می گیرند ؟؟؟؟؟ ۵۴۰۰ ثانیه ضرب در ۲۴ عکس یعنی ۱۲۹،۶۰۰عکس
خوب ، حالا دیگر حس نمی کنیم که کارمان خیلی به اصطلاح (( شاخ )) است !!!
ما باید چند عروسک را آرام آرام با دستمان تکان دهیم و از آن ها عکس برداری کنیم و وقتی عکس ها را پشت سر هم می بینیم احساس می کنیم که عروسک خودش دارد حرکت می کند و به آن جان می بخشیم این نوع کار را (( stop motion )) می نامند و به نوع دیگری که مانند انیمیشن آقای خط است (( sell animation )) می گویند که در آن پس زمینه ای ثابت داریم و چند تلق به عنوان شخصیت که حرکت می کنند .
خوب ، پس از عکس برداری در نرم افزار هایی مانند (( windows movie maker – sony vegos adobe premiere و ….. )) می آییم و عکس ها را به هم دیگر می چسبانیم که دانلود این نرم افزار ها بسیار آسان می باشد.
پس از این مرحله از کار در همین نرم افزار ها در بخش موسیقی یا بر روی انیمیشن صحبت می کنیم یا روی آن آهنگ های بی کلام می گذاریم.
دیگر کار ما به پایان رسیده است و فقط نیاز مند گرفتن فایل خروجی هستیم که پس از گرفتن فایل خروجی ما یک انیمیشن خود ساز زیبا داریم.
برای کار های دیگرمان می توانیم وارد ساخت انیمیشن هایی با کامپیوتر شویم که به آن ها اصطلاحاً انیمیشن های (( flashy )) می گویند که با نرم افزار های (( flash – ۳d max و ….. )) ساخته میشوند و کار با آن ها یک مقداری سخت تر است و آدم های پایه کار تری می طلبد !
منبع : هنر و تو – honaroto.blog.ir