اهمیت وب
وب، به عنوان مهمترین و پراستفادهترین کاربرد اینترنت شناخته شده و به بستری مناسب برای درآمدزایی تبدیل شده است. درآمد مناسب، کار پروژهای، به چالش کشیدن خلاقیت کاربر، نبود بنبست در مسیر پیشرفت و امکان کار گروهی و یا فردی را باید مهمترین مزایای فعالیت در وب دانست.
مهارت های مورد نیاز توسعه دهنده وب
اگر دوست دارید تا یک برنامه نویس شده و به جمع توسعهدهندگان وب بپیوندید، لیست زیر را به خوبی مرور کنید. این موارد، تعدادی از مهمترین مهارت هایی می باشد که فراگیری آنها برای یک توسعه دهنده وب در اولویت قرار دارد.
( HyperText Markup Language ( HTML
اولین مهارتی که باید آن را یاد بگیرید، HTML می باشد. این زبان ساختار اصلی صفحات وب را تشکیل می دهد. به عبارتی، اچتیامال زبان نشانه گذاری ورود به دنیای طراحی وب می باشد.
یک توسعهدهنده، از زبان اچ تی ام ال برای خلق صفحات وب استفاده میکند. اگرچه بسیاری از افراد HTML (زبان نشانهگذاری ابر متن) را یک زبان برنامه نویسی نمیدانند، اما فراگیری تمامی کدهای دستوری و تگهای آن بسیار مهم است.
( Cascading Style Sheets ( CSS
گفتیم که HTML ساختار صفحات را مشخص میکند، اما چیزی که نحوه نمایش و ظاهر گرافیکی سایت را مدیریت می کند، CSS می باشد. بنابراین، دومین زبان مهمی که به عنوان طراح وب سایت باید بر آن تسلط داشته باشید، CSS می باشد.
توسعهدهندگان از CSS برای اعمال ویژگیهای بصری و بهبود ظاهر صفحات استفاده میکنند. یک صفحه نوشته شده با استفاده از HTML و بدون کدهای CSS، همچون ساختمانی است که به جز آجر و یا آهن به کار رفته در آن، هیچ چیز دیگری (اعم از پنجره، نما و دیگر موارد) دیده نمیشود، هر چند پیریزی خوب و قوی داشته باشد. تصویر زیر کاربرد CSS را به خوبی نشان میدهد.
( JavaScript ( JS
بر خلاف HTML و CSS، جاوا اسکریپت کاملا یک زبان برنامه نویسی است که تعامل با صفحات وب را ممکن میکند. HTML در واقع مشخص میکند که یک صفحه چه چیزهایی را در بر داشته باشد و مکان هر قسمت را مشخص میکند و CSS به این فضاهای تخصیص داده شده، شکل و شمایل زیبا میبخشد، اما این جاوا اسکریپت است که به هر صفحه میگوید چگونه رفتار کند. بدون استفاده از JavaScript، صفحات وب ایستا و بدون تغییر باقی خواهند ماند.
یک صفحه وب بدون کد خطهای JavaScript، تنها میتواند محتوا و فایلهای چند رسانهای را نمایش دهد و امکات “تعامل آن با کاربر” وجود ندارد.
UI و UX
ایجاد حس کاربری مناسب از جمله ویژگی هایی می باشد که افراد حرفهای و بخصوص طراحان وب سایت باید با آن آشنا باشند. شما باید بدانید که ترکیب کدام رنگ ها نتیجه بهتری ایجاد می کنند.
باید بدانید که کاربران با وب سایت شما چگونه ارتباط برقرار می کنند، تا بتوانید طرح مناسب با نیازهای هر دو طرف (خودتان و کاربران) را پیاده سازی کنید.
به طور خلاصه، اگر می خواهید که بازدید کنندگان را به کاربران دائمی سایت خود تبدیل کنید، لازم است که با مباحث UI و UX آشنا باشید.
زبان های برنامه نویسی صفحات وب
برای یادگیری برنامه نویسی صفحات وب لازم است که حداقل یک یا دو زبان برنامه نویسی را یاد بگیرید. زبان های برنامه نویسی زیادی وجود دارند که می توانید آنها را یاد بگیرید.
در حال حاظر زبان برنامه نویسی PHP حرف اول را می زند. اگر می خواهید که یک زبان را یاد بگیرید (و یا حداقل با آن شروع کنید) ما PHP را به شما پیشنهاد می کنیم.