اصول طراحی قالب سایت
۱٫در طراحی گرافیکی قالب سایت خود همیشه سعی کنید از تصاویر و عکسهای کم حجم استفاده کنید زیرا عکسهای بزرگ با حجم زیاد شاید سایت شما را زیباتر کنند وانجام کار گرافیکی شما را کمتر اما در اصول طراحی قالب سایت این کار اشتباه است زیرا اگر سایت شما دیر لود شود کاربر به راحتی سایت شما را خواهد بست
۲٫همیشه برای گرافیک سایت از تصاویری استفاده کنید که با سایت شما همخوانی داشته باشد تا به زیبایی سایت خود بیفزاید
۳٫ ازاستفاده زیاد از تصاویر رنگارنگ و ایکنهای چشمک زن و حرکتهای بی مورد در گرافیک سایت خود داری کنید زیرا چشمک زدن و چرخیدن چند چیز در طراحی قالب سایت شما باعث می شود کاربر بی اختیار به انها توجه کند واز کل سایت بی بهره بماند.
از دیگر اصول طراحی قالب سایت می توان به استفاده از فونت ها در سایت اشاره کرد
۱٫ در دنیای اینترنت هر سایت می تواند برای خود فونت مربوط به خود را داشته باشد اما فقط تعداد محدودی از این فونتها بر روی مرورگرها تعریف شده اند و بقیه فونتها باید همراه فایلهای سایت آپلود شوند که این آپلود شدن فونت تا حدودی سرعت لود سایت شما را پایین می آورد اما استفاده از فونتهای زیبا در جای خود زیبا منحصر به فردی به سایت شما می دهد
۲٫ همیشه اندازه فونت را رعایت کنید معمولا کمترین اندازه ۱۲px می باشد کمتر از این اندازه برای کاربران خوانا نیست
۳٫ هر فونت را در گرافیک سایت در جای خودش به کار ببرید یعنی فونتهای فانتزی برای سایتهای فانتزی و فونتهای رسمی برای سایتهای رسمی و سازمانی
مهمترین اصول طراحی قالب سایت توجه داشتن به کاربران است
۱٫ همیشه سلیقه کاربر اصلی سایت خود یعنی مشتری خود را در نظر بگیرید و سعی کنید همه موارد را حول محور سلیقه و انتخاب او پیش ببرید
۲٫ در سایت خود مطالبی را قرار دهید که مخاطب شما می پسنند و از اضافه گویی و ساختن صفحات بی استفاده خودداری کنید
قالب سایت از مهمترین قسمت های سایت می باشد و یکی از به صرفه ترین راهکارها برای راه اندازی یک وبسایت، استفاده از قالب های آماده است.
این کار به افرادی که هیچ دانش قبلی در زمینه طراحی وب ندارند امکان می دهد تا وبسایتهای خود را ایجاد کنند و شما را از اتلاف وقت، دردسر و استرس نجات می دهد.
چگونه بهترین قالب را برای وبسایت خود انتخاب کنیم
اما چگونه می توانید بهترین قالب را برای وبسایت خود انتخاب کنید؟ مراحل زیر به شما کمک خواهند کرد تا قالبی را انتخاب کنید که کاملا با سایت شما و نیازهایتان تناسب دارد:
انتخاب بر اساس حوزه فعالیت
بسیاری از قالب های وبسایتها با یک مضمون خاص طراحی می شوند. شما می توانید قالب هایی را پیدا کنید که برای رستورانها، مدیریت و برنامه ریزی مراسم، باغبانی، موسسات غیردولتی، مربیان یوگا و انبوهی از حرفه های مختلف دیگر طراحی شده اند. طراحی هایی که برای خود مضمون و بن مایه دارند، نیازهای خاص صاحبان وبسایت ها را در نظر می گیرند.
بنابراین، استفاده از قالبی که با نوع کسب و کار یا خدماتی که ارائه می دهید تناسب دارد، نیاز به صرف زمان ارزشمندتان در جهت سفارشی سازی قالب را رفع می کند.
ظاهر متناسب
شما باید قالبی را انتخاب کنید که با زبان شما برای برقراری ارتباط با مخاطب هماهنگی داشته باشد؛ البته منظور ما زبان بصری است. یک قالب ایده آل به کمترین تغییر در رنگ، فونت، آیکن ها یا تصاویر اصلی خود نیاز دارد. ببینید که کدام نوع از زبان بصری برای بازار هدف شما از بقیه تاثیرگذارتر خواهد بود و قالبی را انتخاب کنید که با یافته های شما تناسب داشته باشد.
آیا به دنبال چیزی هستید که ظاهر قدیمی و کلاسیک داشته باشد؟ آیا می خواهید که یک رنگ خاص، غالب باشد؟ آیا یک محدوده سنی مد نظر شما است؟ پیش از انتخاب قالب، چنین سوالاتی را از خود بپرسید.
توجه به محتوای سایت
وبسایت های مختلف به انواع مختلفی از محتوای سایت نیاز دارند: یک وبسایت خبری به فضایی برای متن های طولانی تر و الزامات آرشیو نیاز دارد؛ یک شرکت مشاوره به روشهای راحت و موثری برای به نمایش گذاشتن خدماتی که ارائه می دهد احتیاج دارد؛ بازیگران به زیرساخت های مناسب برای ویدیو نیاز دارند؛ اما شما چطور؟
قالبی که انتخاب می کنید باید برای بارگذاری و ویرایش محتوای وبسایت تان روش آسانی را در اختیار شما قرار دهد. یک روش برای کسب اطمینان نسبت به این ضرورت این است که پیش از آنکه به دنبال قالب باشید، فایل هایی که می خواهید در وبسایت خود بارگذاری کنید را گردآوری کنید تا دقیقا متوجه شوید که با چه انواعی از محتوا سر و کار دارید.
بررسی و مرور بخش های مختلف قالب
فقط با بررسی صفحه اصلی قالب برای انتخاب آن تصمیم گیری نکنید. تک تک صفحات را بررسی کنید تا جریان و روند کلی قالب را درک کنید. یکی از مهم ترین مولفه های هر وبسایت، ناوبری (navigation) آسان و منطقی آن است، بنابراین لازم است که با ناوبری قالبی که می خواهید از آن استفاده کنید آشنایی پیدا کنید.
چقدر می خواهید وقت بگذارید؟
ویرایش قالب ها چندین برابر آسانتر از طراحی وبسایت از صفر است، اما حتی میزان انرژی و زمانی که روی قالب های مختلف باید صرف کنید نیز متفاوت است. شما باید در همان ابتدای کار تصمیم بگیرید که آیا قالبی می خواهید که شما را ابداً به دردسر نمی اندازد، یا استفاده از قالبی را ترجیح می دهید که ویژگیهای پیشرفته ای دارد، اما در عین حال باید وقت بیشتری را صرف آن کنید.
قالب های ساده، یک ساختار بسیار ساده متشکل از ۴ یا ۵ صفحه و چند مولفه با قابلیت سفارشی سازی دارند. اگر می خواهید که قالب شما از این هم ساده تر باشد، می توانید از قالب های تک صفحه ای استفاده کنید که دربردارنده ضروری ترین ویژگیهایی هستند که هر وبسایتی به آنها نیاز دارد.