در قسمت های اول و دوم این مطلب به برخی از استراتژی ها برای بازاریابی استارتاپی پرداخته شد. برای آشنایی با سایر استراتژی ها ادامه با ما همراه باشید.
ادامه بررسی برخی نکات در بازاریابی استارتاپی
اگر تا اینجا با ما همراه بوده اید پس از کسانی هستید که به احتمال زیاد می خواهید یک استارتاپ راه اندازی کنید و برای آن به بازاریابی استارتاپی نیاز دارید. ادامه موارد را با ما پیگیری کنید :
۹ ) در بازاریابی استارتاپی هر طرف بروید با صورت به فضای مجازی می خورید
فضای مجازی قسمت ناگسستنی زندگی ماست و امروزه قسمت های مختلف فضای مجازی نقش مهمی در زندگی ما ایفا می کند. داشتن وب سایت حرف امروزه حرف اول را می زند و اگر برای مثال به شخصی بگویید اسم برند ما ” مهتاب ” است سریع گوشی خود را در می آورد و به سمت مرورگر رفته و ” مهتاب . کام ” را سرچ می کند. پس طراحی سایت را حتما در دستور کارخود قرار دهید.
در کنار آن تبلیغات در تلگرام یا تبلیغات در اینستاگرام می تواند بسیار موثر باشد پس آن ها را دست کم نگیرید و حساب ویژه ای روی آن ها باز کنید. در مورد تبلیغات پیامکی بدلیل پیامک های تبلیغاتی خسته کننده ای که افراد هر روزه روی تلفن همراه خود مشاهده می کنند و باعث شده افراد از دریافت پیامک های تبلیغاتی جلوگیری کنند می توان گفت که این روش در بازاریابی استارتاپ زیاد چنگی به دل نمی زند.
۱۰ ) در بازاریابی استارتاپی فضای آفلاین را فدا نکنید
درست است که فضای آنلاین و مجازی نقش بسیار موثری دارد ولی فضای آفلاین و بازاریابی سنتی نیز هنوز تاثیرگذاری های خود را دارد و تراکت و تبلیغات در نشریه و روزنامه و … نیز می تواند در برخی موارد که به درستی انجام شود بازده خوبی داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با بازاریابی سنتی مطلب ” بازاریابی سنتی منقرض شده یا هنوز تاثیرگذار است ” را مطالعه کنید
۱۱ ) در بازاریابی استارتاپی یک آهنربای بزرگ به دست بگیرید
حتما که نباید برای خرید مشتری به سوی شما بیاید. یاد بازی های گل کوچیک کودکیتان بیفتید و برای شروع به مشتری یک آوانس بدهید ( بگذارید او ۳ هیچ از شما جلو باشد ) و سپس بازی را آغاز و کسب درآمد را شروع کنید. البته منظور ما با زدن این مثال این نبود که مشتری را رقیب خود فرض دهید.
برای بار اول خدمات و محصولات خود را رایگان عرضه کنید یا حداقل تخفیفی درست و حسابی ( نه ۲ درصد ) تا مشتری از خرید محصول و یا خدمات شما راضی شود یا یک مسابقه با کلی جوایز که یک نوعی به محصولا شمما ربط داشته باشد ترتیب دهید .
۱۲ ) در بازاریابی استارتاپی مشتری شما مال شماست پس دورش حصار بکشید
خدمات شما شاید از سوی اشخاص دیگری نیز ارائه شوند پس نباید بگذارید مشتری ای که یک بار از شما خرید کرده دفعه ی بعد جای دیگری برود. با تخفیفات متنوع برای خریداران قبلی آن ها را به سمت خود جذب کنید برای تعداد خرید یا مقدار خرید مشخص شده برای مشترانیانتان مزایای ویژه ای قائل شوید. این کار باعث می شود مشتری برای رسیدن به آن مزایا n بار به شما مراجعه کند و در پایان هم شما و هم او از این خرید و فروش راضی هستید و این را یک بازاریابی استارتاپ موثر می نامند.
۱۳ ) در بازاریابی استارتاپی کمی نبوغ برای قیمت گذاری به خرج دهید
شاید بگویید قیمت قیمت است حالا هزار یا ده هزار یا صدهزار بالا یا پایین نبوغش کجاست ؟ !
بگذارید یک نمونه مثال بزنیم : در یکی از کمپین هایی که کوکاکولا انجام داده بود با استفاده از یک سنسور دماسنج و یک دستگاه خودپرداز نوشابه ، قیمت نوشابه های کوکا را بر اساس میزان گرم بودن هوا پایین میآورد تا مشتریان بیشتری را ترغیب به مصرف نوشابه کند.
حال که متوجه عبارت ” نبوغ برای قیمت گذاری ” در مقوله بازاریابی استارتاپی شدید پس شما هم آن را اجرا کنید.
۱۴ ) در بازاریابی استارتاپی گرد و خاک دوربین فیلم برداری خود را بگیرید
بسیاری از استارتاپ ها بازاریابی استارتاپی خود را با یک ویدئو جان می بخشند و شما هم می توانید آن را انجام دهید. ویدئویی منحصر به فرد و جذاب ایجاد کنید و با شیوه های متنوع و کمی مشورت با اشخاصی که در این زمینه تخصص دارند در یوتیوب ، اینستاگرام و یا جاهای دیگری منتشر کنید. دیدن از خواندن و شنیدن بیشتر توجه را جلب میکند و تاثیرگذار تر است.
۱۵ ) در بازاریابی استارتاپی از قهرمانان استفاده کنید
اسمشان را هرچه می گذارید این افراد در بازاریابی به افراد تاثیرگذار معروف هستند و بازاریابی از طریق آن ها را اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی افراد تاثیرگذار می نامند. افرادی که جامعه دید خاصی نسبت به آن ها دارند مانند بازیگران ، چهره های بزرگ علمی ، نوابغ ، طنزپرداز ها و …
شما می توانید برای بازاریابی استارتاپ خود استفاده کنید.
بازاریابی استارتاپی و به طور کلی بازاریابی سرشار از روش ها و ایده هایی است که هر روزه به آن وارد یا از آن خارج می شود. در این مطلب ما به تعدادی از آن ها پرداختیم تا شما را در پیشبرد اهدافتان یاری کنیم. در پایان متذکر می شوم بازاریابی یا مارکتینگ را می توان یک از مهم ترین قسمت های یک کسب و کار دانست که در صورت موفق بودن آن کسب و کار شما به بهترین شکل ممکن و در صورت شکست بازاریابی کسب و کار شما به بدترین شکل ممکن پیش می رود.