سرور چیست : یک کامپیوتر همیشه روشن و همیشه در دسترس است ، زمانی که این دسترسی تنها در محدوده یک شبکه داخلی باشد ، آن را سرور تحت شبکه می نامیم. و به این معنا خواهد بود که تمامی کامپیوتر های موجود در این شبکه از این کامپیوتر فرمان می گیرند و نیازهای تحت شبکه خود را به کمک آن تامین می کنند.
مقدمه درباره سرور چیست
سرور یعنی چی : زمانی که شما به مرور وب و استفاده از انواع خدمات اینترنتی می پردازید ، در واقع در نقش سرویس گیرنده عمل می کنید و کامپیوتری که از آنسوی شبکه به شما خدمات را ارائه می کند ، سرویس دهنده و یا همان سرور نام دارد و جهان اینترنت با ارتباط میلیون ها کامپیوتر سرویس دهنده و سرویس گیرنده شکل می گیرد. در شبکه اینترنت ، از آنجایی که مهمترین فاکتور به هنگام دریافت خدمات ، پایداری یک سرور محسوب می شود ، لذا محل های ویژه ای در سراسر دنیا با نام دیتاسنتر یا همان مرکز داده احداث می شود تا صرفا به نگهداری از سرور ها بپردازند.
سرور یعنی چی : و با تمرکز بر روی کیفیت شبکه و پشتیبانی قطعات و نرم افزارهای مورد نیاز ، بصورت تخصصی شرایط را برای میزبانی وب و استفاده از سرورها به دور از مشکلات و مسائل متعدد پیرامون آن فراهم آورند. بنابراین دیتاسنتر محلی است که صدها و یا هزاران سرور را در رک ها ( rack ) ، کیج ها ( Cage ) و اتاق های مختلف جای می دهد.
سرور چیست : ساختمان دیتاسنتر از بخش های مختلفی مانند اتاق کنترل ، اتاق سرور ، ژانراتورها ، تاسیسات خنک سازی ، انبار سخت افزار ، اتاق UPS و Battery backup ، اتاق نگه داری از وسایل اطفای حریق ، اتاق مدیریت شبکه تشکیل می شود ، هر چند که با توجه به نیازها ، طراحی و امکانات و زیرساخت برای هر مرکز داده کاملا می تواند متفاوت باشد.
انواع سرویس دهنده ها Server سرور چیست
Serverها به دو نوع واقعی (سرور اختصاصی Dedicate Server ) و ( سرور مجازی Virtual Private Server ) ارائه می شوند.که در مبحث طراحی سایت به نسبت ترافیک سایت ، نوع کاربری ، تعداد کلاینت ها ، حجم فایل ها و …. نوع سرور را انتخاب می کنیم در صورتی که کاربری ما میزبانی وب باشد در اکثر موارد هاست های اشتراکی مورد استفاده قرار می گیرند. VPS ها و سرور ها برای وب سایت های پر بازدید ، پرتال ها و موارد خاص بکار می روند.
استفاده از سرور های اختصاصی و حتی سرور مجازی در بهبود سرعت وب سایت تاثیر ویژه ای دارد و به مراتب هزینه آن هم در مقایسه با پنل های هاست بالاتر است .ناگفته نماند که سرویس های هاست نیز در انواع مختلفی ارائه می شوند برخی از آنها به صورت اشتراکی با تعداد دامنه های بالا می باشد و برخی دیگر که به نام هاست های ویژه و حرفه ای نام برده می شوند تعداد دامنه های متصل شده به آن محدود و منابع سخت افزاری طبق استاندارد و نیاز بین پنل ها تخصیص شده است.
Web-Server نوعی از سرویس دهنده ها می باشد که برای سرویس دهی و پاسخگویی به مرورگر وب می باشد و صفحات درخواستی و یا فایل ها را در پروتکل HTTP ارسال می کند .که باید در طراحی سایت به این نکته توجه کرد.
هاست چیست و تاثیر ان در سرور چیست
وب هاستینگ همان چیزی است که وقتی می خواهید وب سایت یا وبلاگ تان روی شبکه بین المللی (اینترنت) برای همه قابل دیدن باشد به آن نیاز دارید. به زبان ساده ، وب سایت شما باید روی یک سرویس دهنده میزبان قرار گیرد. کامپیوتر شخصی شما هم می تواند به صورت یک سرویس دهنده میزبان تنظیم و راه اندازی شود اما اگر قصدتان جذب ترافیک یا «بازدید کننده» زیاد برای سایت تان است ، این کار زیاد عاقلانه به نظر نمی رسد برای اینکه وب سایت شما در اینترنت در دسترس باشد لازم است کامپیوترشما همیشه روشن و به اینترنت متصل باشد ؛ به محض خاموش شدن کامپیوتر دیگر کسی سایت شما را نمی بیند.
از طرف دیگر اگر با نرم افزارهای راه اندازی سرور آشنا نباشید ، این کار می تواند برای شما پیچیده باشد در نتیجه اصلاح اشکالات و خرابی های احتمالی سرورتان وقت و انرژی زیادی می خواهد .
به همین دلایل تمام شرکت ها ، ارگان ها و حتی افراد شخصی که نیاز به وب سایت یا وبلاگ دارند برای میزبانی سایت شان به سراغ شرکت های ارائه دهنده خدمات میزبانی می روند. در چنین شرکت هایی سرورهای آنها غالباً در خارج از ایران و در معروف ترین و مجهزترین Datacenterهای دنیا قرار دارد جایی که به صورت ۲۴ ساعته برق به سرورها متصل است و اینترنت قطعی ندارد و برای مواقع اضطراری تمهیداتی اندیشیده شده است.