اگر شما عاشق کامپیوتر هستید، کمی استعداد طراحی دارید، طراح سایت مناسب شماست. طراح سایت از مهارت های فنی خود برای ایجاد و طراحی وب سایت ها استفاده می کند.

وظایف یک طراح سایت چیست؟

در واقع برای تولید یک وب سایت اینترنتی از متخصص های مختلفی استفاده می شود که یکی از آنها طراح وب است. طراح وب بیشتر به طراحی و برنامه نویسی لایه ظاهری سایت می پردازد و برنامه نویس های دیگر به تولید کد نرم افزاری برای تولید، کنترل و پردازش محتوا که در بخش های مختلف وب سایت نمایش داده می شود مشغولند.

طراح وب باید ظاهر سایت را در ذهن خود تصویر سازی کرده و درک کند وب سایت مورد نظر چگونه کار خواهد کرد. طراح وب حتما به داشتن مدرک مرتبط نیازی ندارد اگرچه اغلب طراحان در انواع دیگر طراحی ها تجربه داشته و یا در طراحی وب آموزش دیده اند. شما به عنوان یک طراح وب می توانید روی انواع سایت ها از سایت های آموزشی و تبلیغاتی تا فروشگاه های اینترنتی کار کنید.

معمولا طراح وب سایت به صورت تمام وقت مشغول به کار است اما بسیاری از طراحان وب به صورت آزاد کاری (freelancer) کار می کنند و ساعت کاری شان در اختیار خودشان می باشد. گاهی بنا به نیاز یک پروژه یا به دلیل بروز برخی مشکلات در سایت مشتری در خارج از ساعات کاری نیز باید فعالیت کنند.

محل کار طراح وب می تواند در یک شرکت و یا در خانه باشد. طراحی وب از جمله مشاغلی است که امروز در ایران و بسیاری از کشورهای دنیا طرفدار پیدا کرده و برای متخصصین این شغل بازار کار بسیار خوبی ایجاد شده است.

در ادامه با وظایف و مسئولیت ها، دانش و مهارت مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، فرصت های شغلی و بازارکار، درآمد و تیپ های شخصیتی متناسب با این شغل آشنا می شوید.

 

وظایف یک طراح سایت چیست

 

وظایف طراح سایت

ملاقات با مشتریان برای صحبت در خصوص نوع کار و نوع بازدید کنندگان سایت شان به منظور درک بهتر از خواسته ها و انتظارات مشتری یا کارفرما و تولید یک وب سایت بهتر و نزدیکتر به سلیقه وی
تهیه یک طرح که نشان دهنده ساختار سایت و نحوه ارتباط بخش های مختلف باشد – این طرح گاهی به صورت کاغذی و گاهی به صورت الکترونیکی ایجاد می شود و مبنای کار طراح وب است.
تصمیم گیری در مورد متن، رنگ ها و پس زمینه های مورد استفاده – این بخش ها نیز با مشورت کارفرما صورت می گیرد.
ایجاد صفحات، آیکون ها، لینک ها و عکس ها با استفاده از نرم افزار طراحی وب – برای این منظور نرم افزارهای متعددی تولید شده است که به نرم افزار Dream viewer به عنوان یکی از معروف ترین آنها می توان اشاره کرد.
اضافه کردن امکانات مولتی مدیا مانند فیلم، صدا و انیمیشن به سایت – در این بخش نیز از نرم افزارهای متعددی استفاده می گردد.
آزمایش و اصلاح طراحی سایت در صورت نیاز
گذاشتن سایت روی سرور برای شروع کار آن و تحویل به کافرما

مهارت و دانش مورد نیاز

دانستن زبان های برنامه نویسی مربوط به وب
تسلط کامل بر اینترنت و مفاهیم وب و همچنین آشنایی با نرم افزارهای مربوطه
خلاقیت بالا به منظور خلق آثار جدید و ارائه طرح های نو به بازار
داشتن توانایی خوب حل مساله و رویکرد منطقی به کار
توانایی توضیح خوب و واضح نکات فنی به افرادی که در این زمینه دانش کمی دارند مثل کارفرمایان یا مشتریان
توانایی انجام به موقع پروژه ها زیرا عدم انجام به موقع پروژه ممکن است باعث نارضایتی کارفرما و تبلیغات منفی برای طراح شود.
داشتن درک درستی از قوانین و دستورالعمل های اینترنتی برای دسترسی به وب سایت
به روز بودن و آگاهی داشتن از آخرین تعییرات تکنولوژیکی و نرم افزاری
توانایی کار با ابزاری مانند اسکنرها و تجهیزات دیجیتال صوتی و تصویری

اگر شما برای خود و به طور مستقل کار می کنید باید مهارت های مدیریت کسب و کار و مذاکره را هم داشته باشید.

نحوه ورود به شغل و تحصیلات لازم برای طراح سایت

شما می توانید مدرک کارشناسی در علوم کامپیوتر، مهندسی نرم افزار، مهندسی فناوری اطلاعات و یا کارشناسی ارشد در یکی از گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر و گرایش های ارشد مهندسی فناوری اطلاعات را بگیرید و از نظر تئوریک در این حوزه بیش از پیش تسلط یابید. اما باید بدانید معمولا دانش و اطلاعات اصلی و عملی این شغل از جمله برخی از زبان های برنامه نویسی و برنامه گرافیکی مناسب برای طراحی وب در دانشگاه ها تدریس نمی شود و باید آنها را در آموزشگاه های آزاد معتبر و یا به صورت شخصی یاد بگیرید.

البته در شاخه کار و دانش، رشته طراحی وب و در ادامه در دانشگاه علمی کاربردی، کارشناسی طراحی صفحات وب وجود دارد.

معمولا فارغ التحصیلان برخی از رشته های مرتبط مثل گرافیک رایانه ای و برخی رشته های دیگر هنری نیز می توانند به این کار وارد شوند. ولی شما حتما به داشتن مدرک دانشگاهی مرتبط نیازی ندارید. می توانید دوره های آموزشی طراحی وب را در آموزشگاه های آزاد بگذرانید.

 

 چطور طراحی سایت یاد بگیرم؟

همچنین درصد قابل توجهی از طراحان وب از روی علاقه مفرط به این کار و کامپیوتر، به تنهایی و با استفاده از کتاب ها و نرم افزارهای آموزشی و حتی وب سایت های اینترنتی نسبت به یادگیری طراحی وب اقدام می کنند.

شما برای موفقیت در این شغل و یا استخدام در شرکت دلخواهتان باید خلاقیت و مهارت فنی خود را به اشکال مختلف به دیگران، مدیران شرکت های طراحی وب و به خصوص مشتریان ثابت کنید. شما نیاز دارید به خوبی با زبان های برنامه نویسی وب همچون HTML و CSS کار کرده و در کدنویسی صفحات وب تجربه کسب کنید. داشتن توانایی کار کردن با برنامه ها و زبان های برنامه نویسی زیر برای شما حتما مفید خواهد بود و در برخی از مواقع ضروری است:

Dreamweaver
Photoshop
Flash and Fireworks
JavaScript
.Net

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
درباره محمد نصرتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *