پس از اینکه یک شخص به سایت وارد میشود اولین چیزی که به چشم او می خورد هدر سایت است اما این طراحی هدر سایت چگونه باید باشد تا افراد را جذب کند ؟

هدر سایت چیست طراحی هدر سایت

در پاسخ به این سوال که هدر سایت چیست باید در تعریفی ساده بگوییم در هر سایت که وارد می شوید قسمت بالایی سایت را هدر می نامند. هدر محلی است که می توانید با ساخت جامع و کمی وقت گذاری بیشتر روی آن خود را با آن بشناسانید. نام و برند شما روی هدر قرار می گیرد و این قسمت معرف شماست.

نکاتی در مورد طراحی هدر سایت

حواستان به اصلی ترین قسمت در طراحی هدر سایت باشد

قطعا موردی که بدون توضیح به فکر هر کسی می رسد استفاده از تصاویر جذاب و خیرکننده است. در هدرهای خود دقت کنید که تناسب میان سایت و تصاویر رعایت شود و از تصاویر بی ربط بپرهیزید. همچنین باید توجه داشته باشید تصاویری باشد که به مذاق کابران خوش بیاید یعنی کاربر با آن ها ارتباط برقرار کند. در هدر علاوه بر تصویر قسمت جستجو در سایت ، عنوان سایت شما ، لوگوی شما و برخی از منوهایی که اولا نیاز اساسی کاربران در هنگام ورود به سایت است و ثانیا جذاب نیز باشد قرار می گیرد.

رنگ منوها و نوشته ها باید باتوجه به تصویر انتخاب شده باشد تا به وضوح نمایش داده شود و همچنین از عکس هایی با کیفیت و حجم ککم استفاده کنید تا سایت شما با سرعت بیشتری بالا بیاید که هم در رتبه بندی گوگل موثر است و هم در رضایت کاربران را به دنبال دارد.

در مورد منوی موجود در هدر سعی کنید نقشه ای جامع از سایت شما باشد تا کاربر در یک لحظه با تمامی امکانات سایت شما آشنا شود. دقت داشته باشید هرگونه کم و کسری در این قسمت شاید به مذاق کاربران زیاد خوش نیاید. به عنوان مثال یک کاربر برای خرید یک تلفن همراه به سایت تخصصی آن مراجعه کرده و پس از یک بررسی در منوی موجود در هدر متوجه می شود با این که در کنار هر تلفن همراه قیمت آن نوشته شده ولی جستجوی پیشرفته مثلا بر اساس یکی از شاخص های مهم که قیمت است وجود ندارد ( که البته به خاطر مهم بودن این مورد تمامی وبسایت های تلفن همراه این گزینه را در طراحی سایت خود گنجانده اند. ) با مواجه شدن کاربر با همچین موردی مطئن باشید کاربر زمان زیادی در سایت شما نمی ماند و سریع آن را ترک می کند.

شعار خود را در طراحی هدر سایت فریاد بزنید

هر کمپانی ، شرکت و یا فروشگاه باید یک پیام متمایز داشته باشد. در مورد شعارهای تبلیغاتی مقالات زیادی وجود دراد و هدف ما در این مطلب پرداختن به جزئیات یک شعار تبلیغاتی نیست. هدف ما این است که بگوییم این شعار تبلیغاتی را درست و متمایز از دیگران انتخاب کنید تا هم معرف شما باشد و هم این که کاربرانی که وارد سایت شما می شوند با خواندن آن در قسمت هدر حس خوبی پیدا کنند و توضیح جامعی از سایت ، خدمات شما و در نتیجه پشتوانه ای که برای خدمات خود قرار می دهید را شامل شوید. خب پیدا کردن همچین پیامی صدر در صد سخت و نیاز به زمان زیادی برای بررسی و تخصص و تجربه است.

کلیک کردنی ها را فراموش نکنید

گفتیم که از شلوغ کردن و سردرگم کردن کاربران در طراحی هدر سایت بپرهیزید ولی باید عنصرهای قابل کلیک را با رعایت این اصل پرهیز از شلوغی رعایت کنید. در طراحی هدر سایت می توانید از دکمه سبد خرید یا از این دسته را که معمولا در سایت های مشابه قرار دارد استفاده کنید.

چشم و زبان را در طراحی هدر سایت به هم گره بزنید

از تایپوگرافی ها در هدر خود استفاده کنید زیرا باعث می شود توجه بسیار زیادی را به خود جلب کند. آنقدر باید هدر شما جذاب باشد که باعث شود کاربران زمانی را برای دیدن هدر شما صرف کنند. البته پیشنهاد نمی کنیم هدر را آن قدر شلوغ کنید که کاربران را کلافه و سردرگم کند. تایپوگرافی صفحه اصلی باید متمایز از صفحات دیگر و چشمگیر باشد.

الگویی که می خواهند در اختیارشان بگذارید

الگوهای خواند از هدر سایت شروع می شوند و به فوتر آن ختم می شود. سعی کنید این الگوها که در ادامه در مورد آن توضیح می دهیم را رعایت کنید.

طبق تحقیق صورت گرفته توسط گروه نرمن نیلسن ، نحوه خواندن در وبسایت ها معمولا از سه الگوی متفاوت حرکت چشم پیروی می کند. و تمامی این الگوها ، به نحوی توسط کاربر تنظیم می شوند که مطابق با هدف وی باشد. این مطلب به عبارت ساده تر یعنی جمع آوری بخش های مرتبط در جریان بصری. سعی کنید نحوه دیدن و هضم مطالب توسط کاربران را به خوبی بررسی کنید ، زیرا آگاهی از این مطالب به شما کمک می کند که بدانید المان های مختلف را چگونه و در کجای طراحی وب سایت خود ، مخصوصا در طراحی هدر سایت ، قرار دهید. در ابتدا ، الگوهای پایه را در نظر بگیرید :

  • الگوی F شکل : در این الگو ، کاربران قسمت بالای صفحه را می خوانند ، سپس قسمت میانی صفحه را ، و در نهایت ، سمت چپ قسمت پایین صفحه را به صورت عمودی به سمت انتها می خوانند مانند شکل F.
  • نمودار گوتنبرگ : در این الگو ، چهار منطقه فعال برای خواندن وجود دارد که شبیه به شکل حرف Z است ، در قسمت بالایی ( افقی ) دو نقطه توقف وجود دارد که از سمت چپ به راست می باشد ، سپس از سمت راست بالا به سمت چپ پایین ادامه پیدا می کند و در نهایت به صورت افقی به سمت راست حرکت می کند ( شبیه به حرف Z ) .
  • الگوی Z شکل : در این الگو ، چشم دائما به سمت چپ و راست حرکت می کند و الگوهای Z شکل متعددی را شکل می دهد که تا پایان صفحه ادامه دارند.

شاید چند باره کاری در طراحی هدر سایت به نفع شما باشد

حتما با برخی سایت های بزرگ مواجه شده اید که از چند هدر برای سایت خود استفاده می کنند. شما نیز می توانید از این امر استفاده کنید. چند هدره بودن سایت دست کاربران و مدیریت را بازتر می گذارد. به کاربر انتخاب های بیشتری می دهد و به مدیریت اجازه می دهد مدیریت از گزینه های بیشتری برای جذابیت سایت خود استفاده کند. برخی از سایت های چند هدره عبارتند از :

  • سایت یاهو چند هدر دارد و در هر قسمت ماننده سرگرمی ، ورزش و … کاربران با هدرهای مختلفی رو به رو می شوند.
  • C|Net نیز به کاربران اجازه می دهد تا با استفاده از دکمه های ” back ” ( بازگشت ) و ” next ” ( بعدی ) به گشت و گذار در میان صفحات بپردازند و از این سرویس استفاده کنند اما اگر چند ثانیه در صفحه اصلی بمانید ، به صورت خودکار این گشت و گذار شروع می شود و بسیاری از هدرها به اجرا در می آیند.
  • وب سایت CBS نیز از قابلیت چند هدر بودن خود برای ارائه نمایش هایی که در شب پخش می شود ، استفاده می کند. اما نقطه ضعف آن ، سبک اشاره و کلیک ( point-and-click ) است ولی تعداد کمی از افراد اینگونه لینک ها را می بینند و متوجه می شوند و از آنها استفاده می کنند.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
درباره محمد نصرتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *