امروزه برای طراحی اپلیکیشن های موبایل، دو روش اساسی بوجودآمده است. انتخاب ابتدایی برای شروع پروژه با طراحی و ساخت اپلیکیشن اندروید و یا شروع طرح با ساخت اپلیکیشن ios. این انتخاب وگزینش از  چندبعد وجهت حائزاهمیت و قابل برسی میباشد. درمواردی مانند بکارگیری و راه اندازی بازار و استقبال کاربران، مصارف تولیدی، چگونگی  شکل گیری کار، زمان توسعه وپیشرفت  و مشکلات ومسائل توزیع وعرضه به بازار تاثیر بسزایی خواهد گذاشت. در دنباله ی متن به توضیحات بیشتر هر یک از این شاخص ها و پارامترها در مسائل ومشکلات طراحی وتولید اپلیکیشن ها وبرنامه های گوشی های موبایل پرداخته خواهد شد.

هزینه ها و مصارف

به طور کلی طراحی وساخت اپلیکیشن  گوشی های موبایل طراحی و تولید آن در حیطه ی اندروید، مقدار زیادی از مشابه ios ارزان قیمت تر است و یکی از این دلایل وبرهان ها این است که برنامه نویسان وطراحان برنامه های اپلیکیشن اندروید جمعیت کثیری نسبت به طراحان وسازنندگان ios  دارد دلیل ورجحان دیگر کمتر بودن برنامه های سخت افزاری مورد نیاز برای توسعه وپیشرفت آن است .

ارائه  وتوزیع در بازار

اصولاً برای اپ هاوبرنامه های ios، یک درگاه ومسیر اصلی وجود دارد و آن هم اپل استور است. البته بازار های دیگری مانند سیبچه هم وجود دارند و معایب ومشکلات آن این است که بازدیدکنندگان ومخاطبان کمی برای آنها وجود دارد. این مسئله ومشکل در حیطه ی اندروید تفاوت بیشتری دارد. به دلیل انحصار وتک جانبه گرایی کمتری که بر سیستم عامل اندروید وجود دارد، درگاه ها و مسیرهای بیشتر و قدرتمندتری تری برای آن وجود دارند. لکن که سرانجامً گوگل پلی همچنان رقیب بلامنازع فروشندگان برنامه ها و اپ های اندرویدی است. رونق وپیشرفت بازارهای دیگر ی مانند کافه بازار و  گلکسی اپ ،  در سطح بالایی قرار گرفته اند. از مسائل ومشکلات مهمی که خیلی زیاد در انتشار و توزیع  اپ ها و برنامه های اندرویدی تأثیرگذاربوده است این است که اپ ها و برنامه های اندروید  بدون هیچ واسطه و مداخله کننده ای می توانند میان گوشی ها ی موبایل و تبلت ها جابه جا شوند. لکن این مسئله ومشکل برای ایفون ها به به هیچ شکلی امکان پذیر نیست و شما فقط وتنها باید از بازار های مجاز آن اپ ها وبرنامه های خود را دریافت کنید.

کیفیت طراحی وساخت اپلیکیشن

صحبت و اظهارنظر در این مساله مقداری پیچیده تر از موارد وکیس های دیگر است. به طور کلی اپ ها و برنامه هایios به دلایل این که از فیلترها و صافی های مجوز کیفی اپل استور عبو کند و بگذرد، کیفیت  خیلی بیشتری دارند. هرچند که این فیلترها  وصافی ها برای بازارهای اندروید هم وجود دارند، لکن کمپانی اپل قوانین و مقررات سختگیرانه وجدی تری در دستور کار وبرنامه ی خود دارد، و این مساله را مدیون انحصاری و تک جانبه گرایی بودن بازار خود می باشد. از سویی دیگر زمانی که شما کار را با توسعه  وپیشرفت اندروید آغاز می کنید، به دلایل هزینه‌هاومصارف اندک و وجود متخصصان بیشتری در این حوزه، محصول وثمره ی نهایی وپایانی کیفیت قابل ملاحظه ای دارد.  مسئله ومشکل حائز اهمیت دیگر این است که  اپ ها و برنامه های  ios به دلیل همگونی  ویکسانی ورژن ها ومدل های آن، احتیاج به کار  وفعالیت کمتری برای به دست آوردن یک واحد کیفی دارند. در زمینه وحیطه ی اندروید شما با سخت افزار های گسترده وفراوان تری از کمپانی ها وشرکت های مختلفی روبرو هستید. تنوع  مدل ها و ورژنهای اندروید و دیگرگوشی ها و تبلت های متفاوت، کار را برای یک واحد کیفیت کمی مشکل تر می کند.

زمان توسعه وپیشرفت

 برای مشخص شدن زمان توسعه،  یک نگاهی به سیکل و متوسط تولید وطراحی نرم‌افزارها بیندازیم.  رایج ترین و متداول ترین روش ها و شیوه هایی که بیشترشرکت ها کمپانی ها از آن استفاده می کنند وبهره می برند، روش ها وشیوه های حلزونی یا اسپیرال میباشند. دلیل این مساله آن است که هرمقدار هم در ابتدا وآغاز کار تعیین کرده باشید که چه خواسته ای دارید، تغییرات اجتناب ناپذیر است. پس نتیجه این خواهدشد که بعد از بعضی از تغییرات پروسه ومراحل طراحی و ساخت مجدادا تکرار میشود. حال با در نظر گرفتن این مسئله ومشکل، و در نظر گرفتن  علم  ودانش متخصصانی که در دسترس ودرکنار ما هستند،  می‌توانیم به این نتیجه رسید که توسعه وپیشرفت اندروید از لحاظ زمانی به صرفه تر است. مورد دیگری که بسیارحائزاهمیت است و مهم می نماید، زمان وتاریخ دریافت بازخورد در اپ ها وبرنامه های اندروید کوتاهتر از اپ ها وبرنامه های  ios است.

مشکلات  ومسائل تحریم

 بااظهار تاسف تحریم‌های کمپانی‌ها وشرکت های آمریکایی, سایه سنگینی بر جنبه ها وابعاد مختلف ومتفاوت بازار فروش نرم افزار های ایران گذاشته است. در تاریخی که این مقاله به  رشته ی نگارش درآمده,   موجی در اپ استور به راه افتاده که اپ ها وبرنامه های ایرانی را یکی پس از دیگری از دسترس خارج می کند. این مسئله  ومشکل دیر یا زود ممکن است به دنبال اپ ها وبرنامه های اندرویدی در بازار اصلی آن  به تعبیری دیگر پلی استور بیاید. لکن مسئله ومشکل بزرگ این است که انحصار وتک جانبه گری کمتری در اپ ها وبرنامه های اندروید وجود دارد و اصولا بلافاصله پس از خارج شدن از پلی استور از دسترس کاربران ایرانی، کافه بازار و مشابه آن  به صورت بالقوه می‌توانند، جایگزین آن  شوند.  یک موضوع و مسئله تخصصی تر در خصوص اپ ها وبرنامه های ios وجود دارد و آن این است که درگاه ها و ورودی هایی مانند سیبچه از لایسنس های خود شرکت اپل استفاده می کنند. و اگر به هر دلیلی لایسنس های ایرانی از دسترس خارج شود، دسترسی به این درگاه ها نیز از بین خواهد رفت.

جمعیت آماری کاربران اپلیکیشن ها وگوشی های موبایل

یکی دیگر از موضوعات ومشکلاتی که در انتخاب گزینش شروع وآغاز پروژه شما تأثیربسزایی خواهد گذاشت ، میزان استفاده کنندگان یا همان یوزر( user) های اپلیکیشن ها وبرنامه های اندروید یا ios هست.زیرا که توجیح پذیر است ابتدا پلتفرمی را طراحی نمایید که مورد استقبال وپذیرش کاربران واستفاده کنندگان بیشتری قرار خواهد گرفت.که شما می توانید در مقاله ذیل نکاتی از مهم ترین موارد برای ساخت اپلیکیشن ها وبرنامه های ios و اندروید را بخوانید:

درباره محمد نصرتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *