برنامه ها و انواع اپلیکیشن بسیاری از لحاظ  کارایی و کاربرد در بازار در دسترس هستند که  هر کدام ازآنها کاربرد و خدمات خاص خود را برای مخاطبان و کاربران خود در نظر دارند، و این خود باعث می شود که در آمد زیادی را عاید خود کنند. در دنباله ی متن به کنکاش و برسی چند مدل از این نرم افزار ها و اپلیکیشن ها می پردازیم.

۱-اپلیکیشن موبایل خدماتی:

این گروه از برنامه ها واپلیکیشن های گوشی های موبایل، کاربردی و خدماتی از قبیل:،سرویس منزل، نقاشی ساختمان ، نظافت منزل ،لوله کشی ساختمان و تعمیرات منزل و …. را در چارچوب برنامه و اپلیکیشن موبایل در بازار ارائه می دهند. ساخت و طراحی  نرم افزار و اپلیکیشن  کاربردی و خدماتی یکی از پر طرفدار ترین و پر کاربردترین نرم افزار ها و اپلیکیشن های  گوشی موبایل در جهان امروز می باشد زیرا که دسترسی به این خدمات پر در خواست را قابل دسترس و آسان می نماید.

۲-اپلیکیشن موبایل بازی ها (Game mobile application):

ویژه ی بازی، از هر مدل متفاوتی و زیر مجموعه های بازی های گوشی موبایل

بعضی از زیر  مجموعه ها و زیر شاخه ها: نقش آفرینی(role playing) ، ورزشی(sports) ،استراتژی(strategy)، اکشن(action)، معما(puzzle) ماجرایی(adventure)، تخته ای و کارت بازی(card And Board)، رقابتی(arcade)، موسیقی و ریتم(music and rhythm)، مسابقه و سرعت(race)، تیر اندازی(shooter)، شبیه سازی(simulation)، اجتماعی(social)، ورزشی(sports)، خانوادگی(family)

۳-اپلیکیشن موبایل فروشگاهی (ecommerce mobile apps):

مارکت ها و فروشگاه های سنتی و به علاوه مارکت های اینترنتی زیر نظر وب با توجه به  استقبال و توجه عمومی مردم از نرم افزار ها و اپلیکیشن ها ، سرمایه گذاری بسیار را در زمینه  نرم افزار ها و اپلیکیشن های فروش انجام شده است.که در دسته بندی های متفاوتی قرار می گیرند از قبیل: خرده فروش ها(retail shops):مثل : مارکت اینترنتی دیجی کالا ویا وب سایت آمازون ، . و یا عمده فروشان مثل وب سایت alibaba.در این سایت خدمات و فروش پس از آن را به شکل مصرف‌کننده به مصرف‌کننده، بنگاه به مصرف‌کننده و بنگاه به بنگاه از طریق درگاه و پورتال اینترنت در اختیار کاربران و مخاطبان خود قرار می دهد.

 

۴-نرم افزار و یا اپلیکیشن موبایل تجاری (Business mobile application):

هر چیزی که به کسب و کار سازمان ها و شرکت ها مربوط می شود، که شامل نیروی انسانی، رصد بخش های متفاوت، حساب داری ، نرم افزار ها و اپلیکیشن های ویزیتوری، و مشاغل می شود. به صورت مختصر اموری که به تجارت و کسب و کار شما را آسان تر و سهل الوصول تر می کند مربوط می شود.

تعدادی از زیر مجموعه ها: نقطه فروش(point of sale)، مدیریت اسناد(document management)، تلفن(voip telephony)، دسکتاپ از راه دور(remote desktop)، کاریابی(job search resource)، مدیریت مشتری(customer resource management)، همکاری(collaboration)، مدیریت منابع سازمان(enterprise resource management)، املاء(dictation)

۵-اپلیکیشن موبایل آموزشی (Education mobile application):

در این مدل از  نرم افزار ها و اپلیکیشن های گوشی موبایل، مخاطب و کاربر عناوین و موضوعات متفاوتی را یاد می گیرد. این برنامه ها و اپلیکیشن ها قادر هستند به شکل بسیار آسان و معمولی،  متن ها را که شما دریافت  می کنید و یا اینکه با کمک گیری صورت های پیچیده تر، به صورت عامیانه و محاوره ای انجام دهند.

بعضی از زیر مجموعه ها: آزمون های استاندارد دبستان(standardized test prep)، حساب(Arithmetic)، الفبا(alphabet)، نوشتن(writing)، یادگیری زود بهنگام و آموزش خاص(early learning and special education)، منظومه شمسی(solar system)، لغت(vocabulary)، رنگ ها(colors)، یادگیری زبان( language learning)، جغرافیا(geography)، پورتال مدرسه(school portals)، آموزش حیوانات(pet training)، ستاره شناسی(astronomy)، صنایع(crafts)

۶-اپلیکیشن موبایل سبک زندگی (Lifestyle mobile application):

درجهان امروز ، انسان ها با  مشکلات و مسائلی درگیر هستند که یک نرم افزار و یا اپلیکیشن قادر است آنها را در به انجام رساندنشان همراهی نماید. برای نمونه برنامه ها و اپلیکیشن های موبایل  یاد آور،که یاد آور مواردی مانند کارهای روزانه ، سررسید ها و کارهای با اهمیت هستند. به شکل مختصر، هر چیزی که در اعمال  روزانه  و زندگی روز مره ی شما به شما یاری می رساند، جزو این گروه قرار خواند گرفت.

بعضی از زیر مجموعه ها: صنایع دستی(crafts)، خرید(Shopping)، مشاور املاک(real estate)، سرگرمی(hobbies)، تربیت فرزند(parenting)، بهبود منزل( home improvement) ، مد(fashion)

۷-اپلیکیشن موبایل سرگرمی (Entertainment mobile application):

هر چیزی که برای  مخاطب و کاربر، به عنوان سپری کردن اوقات فراغت و ایجاد سرگرمی ایجاد می شود. به عنوان مثال پخش کننده های موسیقی از این طبقه محسوب می شوند. حتی نرم افزارها و بازی های موبایل های ارتباطی مثل تلگرام و تویتر را  نیز می توانید جزو این گروه به حساب بیاورید. به طور کلی برای این طبقه بندی به دشواری می توان تعریف جزئی تری ارائه داد.  می توانید در لینک زیر تعریف جزئی تر و دقیق تر ی را مشاهده کنید [۱]. اما نکته حائز اهمیت این است که جزو یکی از طبقه بندی های پرکاربرد هستند.

تعدادی از زیر مجموعه ها: تولید اثر هنری(art creation)
، تلویزیون(Television)، فیلم(movies)، کلوپ های تفریحی(fan clubs)، تغییر دهنده های صدا(voice manipulation)، تئاتر(theatre)

۸-اپلیکیشن موبایل کاربردی (Utilities mobile application):

در تلفن همراه شما حتما وسیله ها و ابزار هایی مثل وضعیت شارژ باطری، ویروس یاب، چک کننده و ضبط کننده مکالمه ها و … وجود دارد.برنامه ها و اپلیکیشن هایی که مثل یک ابزار برای کارهای گوشی  موبایل شما عمل می کنند، جزو این گروه قرار می گیرند.

بعضی از زیر مجموعه ها: اندازه گیری(measurement) ،ماشین حساب(Calculators )، مرور گر اینترنت( web browsing) ساعت(clocks)، اندازه گیری(measurement)،کنترل از راه دور(remote controls)
چراغ قوه(flashlights)، قفل صفحه نمایش(screen locks)، اسکنر بارکد(bar code scanners)، تبدیل واحد ها(unit conversion tools)، مدیریت گذرواژه(password management)، زمان(time)

۹-اپلیکیشن موبایل گردشگری (Travel mobile application):

شناسایی مکان های جذاب و زیبا، نمایش زمانبندی حرکت وسایل نقلیه ، مکان های اقامتی، از کارهایی است که در این نرم افزار ها مورد تحلیل و بررسی قرار خواهند گرفت

بعضی از زیرمجموعه ها: حمل و نقل عمومی(public transportation)، پایش پروازها(Flight tracking)،رزرو هتل / ماشین و ..(  hotel/rental car/air fare shopping)، برنامه ریزی تعطیلات(vacation planning)، راهنمای شهر(city guides)، ساعت های جهانی(multitime clocks)

۱۰- اپلیکیشن موبایل کتاب (Book mobile application):

بعضی از نرم افزار ها و اپلیکیشن های گوشی موبایل به صورت دیجیتال تنها کتاب هایی که به شکل رسمی به چاپ و انتشار رسیده اند را به شما ارائه می دهند. یکی ازموارد تفاوت این طبقه بندی با دسته بندی آموزشی این است که در خصوص آموزشی شما حتما محتوای یک کتاب را در معرض نمایش قرارنمی دهید.

بعضی از زیر مجموعه ها:

داستان(Stories)، خنده دار(comics)، متون مذهبی(religious texts) و …

درباره محمد نصرتی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *